Ceai de koporye fermentat din frunze de ceai ivan

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Ceaiul fermentat obținut din planta cu foc sau, într-un mod mai simplu, ceaiul Ivan, are proprietăți uimitoare pentru vindecare și tonic. Dar pentru ca ceaiul Koporsky să se „joace” în ceașca ta cu toate culorile, frunzele de ceai Ivan trebuie să treacă nu numai printr-un lung proces de colectare și uscare.

ingrediente: Sally înflorit
Ora pentru marcaj: Vară

Pentru a obține gustul real al acestei băuturi, frunzele plantei trebuie să treacă printr-un proces de fermentare. Vă voi spune în detaliu cum să pregătesc corect ceaiul Koporsky singur în rețeta mea cu fotografii pas cu pas.

Cum să fermentați ceaiul Ivan

Recoltarea ierburilor trebuie să se facă pe vreme însorită, uscată. În acest caz, colectați frunzele și florile separat. După recoltare, puneți imediat florile într-un recipient de uscare și uscați-le la o temperatură de 70 de grade.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Frunzele colectate nu sunt în niciun caz ale mele.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Prima etapă este ofilirea. Puteți, desigur, să răspândiți iarba într-un strat mic într-o zonă bine ventilată, excluzând în același timp lumina directă a soarelui. Dar, majoritatea nu au astfel de premise și spațiu suplimentar pentru astfel de manipulări. Prin urmare, luăm doar un borcan de sticlă, introducem bine iarba în el, îl închidem bine cu un capac și îl scoatem exact 24 de ore.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai IvanDupă 24 de ore, veți observa că transpirația a apărut în interiorul borcanului, iar frunzele s-au întunecat ușor.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Deschidem borcanul și scoatem Ivan-ceai din el. Frunzișul a dobândit o aromă ușoară plăcută, și-a schimbat culoarea și a devenit șchiopătat.

5. Întindem frunzele din borcan

Acum trebuie să efectuați pregătirea de bază pentru fermentare. Pentru aceasta vom „frământa” frunzele. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, astfel încât structura fiecărei frunze să fie ruptă, iar el să lase sucul să iasă.Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Zdrobim și zdrobim frunzele cel puțin 10-20 de minute, în funcție de cantitatea de materii prime. Mi-a luat 10 minute. Volumul de frunze a scăzut de 3 ori. Există o modalitate de a pregăti frunzele folosind o mașină de tocat carne. În loc să zdrobim frunzele, acestea sunt trecute printr-o mașină de tocat carne și, ca urmare, se obțin granule de ceai. Dar, este ceaiul de frunze care se dovedește a fi mai aromat. Colectăm frunzele într-o grămadă densă ca în fotografie și acoperim cu un prosop (de preferință chiar mai multe) pentru fermentare.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Procesul de fermentare va dura 8 ore. În tot acest timp, va trebui să adulmați iarba, pentru a nu rata sfârșitul fermentației. Rețineți că, cu cât temperatura camerei este mai mare, cu atât procesul va fi mai rapid.

Deci, au trecut 8 ore. Iarba s-a schimbat de la verde închis la verde-maro și a dobândit o aromă bogată. Principalul lucru este să nu supraexpuneți, în caz contrar, frunzișul poate deveni acru.

Pentru a opri procesul de fermentare, trebuie să începeți uscarea imediată. Desfacem iarba și o introducem în recipientele uscătorului electric.

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

Ceaiul Koporsky trebuie uscat la o temperatură de 70 de grade, se agită periodic. Puteți folosi un aragaz obișnuit și un ceai uscat pe tăvi cu ușa deschisă.

Ceaiul bine uscat nu are o aromă puternică, acest lucru poate fi ghidat atunci când se determină gradul de uscare. Ceaiul ar trebui să se zdrobească în mâini și să se spargă când este stors.

9. Amestecați frunzele cu florile

Etapa finală este amestecarea frunzelor fermentate și a florilor de fireweed.

Se crede că ceaiul trebuie să fie supus și fermentației uscate timp de cel puțin o lună într-un recipient bine închis..

Fermentat ceai Koporsky preparat din frunze de ceai Ivan

În acest timp, Ivan-ceai capătă un gust și aromă unici. Cu cât ceaiul este mai lung, cu atât este mai gustos..

Ceaiul Koporsky este păstrat în borcane de sticlă sau plastic cu capace de fixare strânsă. Produsul este păstrat timp de aproximativ 2 ani.


Vezi rețete similare

» » Ceai de koporye fermentat din frunze de ceai ivan