Smochine uscate: cum se face?

Smochine uscate Este o delicatesă incredibil de gustoasă care ne amintește de vară, mare, soare și plajă fierbinte. Desigur, fructele proaspete nu au un gust mai puțin pronunțat, dar, din păcate, nu se păstrează foarte mult timp. Chiar și la frigider, acestea pot fi păstrate nu mai mult de 10 zile. Fructele de smochine sunt destul de delicate, necesită transport atent, prin urmare, proaspete, de regulă, se vând numai în locuri de maturare.Smochine uscate: cum se face?

Smochinele, ca orice alt fruct, pot fi uscate în două moduri: artificial și natural. Înainte de aceasta, fructele trebuie colectate și pregătite pentru procesul de uscare. Smochinele sunt cele mai bine recoltate când sunt coapte. Este de dorit să cadă singuri. Un indicator particular al maturității unei smochine este partea inferioară a fructului, deschisă în 4 părți. Pentru a evita obținerea de resturi, sol și alte obiecte străine pe ele, trebuie să se așeze o cârpă curată sub copac. După aceea, fructele căzute sunt sortate.


Smochine uscate: cum se face?

Doar fructele absolut curate și întregi sunt potrivite pentru uscarea ulterioară. Din fructe ușor deteriorate, puteți prepara diverse pregătirile de iarnă. Localnicii care recoltează smochine pentru iarnă nu le spală deloc. De asemenea, vă permite să economisiți proprietăți utile ale smochinelor uscate. Dacă decideți să clătiți smochinele, apoi spălați-le foarte atent, deoarece au o piele foarte subțire și delicată. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un duș sau o sticlă blândă cu spray. După aceea, fructele se pun pe sită timp de 20 de minute. Fructele uscate sunt luate pe rând și scufundate în sirop de zahăr clocotit pentru câteva secunde. Acest lucru evită posibila fermentare. La final, fructele sunt așezate pe spaliere din lemn. Partea de sus a tuturor fructelor trebuie să fie îndreptată spre soare.

Smochine uscate: cum se face?

În timpul ploii, precum și noaptea, trebuie să fie aduși în cameră. Întoarceți smochinele la fiecare două zile, în caz contrar se vor împăca. După 7-9 zile, fructele vor deveni sacadate, astfel încât acestea pot fi scoase din rafturile de sârmă. După aceea, fructele trebuie să fie ușor aplatizate: apăsați partea superioară spre interior, dând forma unui disc plat, apoi strângeți-le pe un fir și așezați-l sub un baldachin până la uscarea finală. Dacă nu aveți posibilitatea de a usca smochine la soare, puteți face acest lucru cu gaz, dar gustul smochinelor uscate va fi ușor diferit în acest caz. Se pot folosi smochine uscate și alte fructe uscate compot de fructe uscate.
Fructele uscate beneficiază care este cunoscut de mult timp, este mai bine să nu mâncați oameni cu diabet, deoarece conține o cantitate mare de zahăr. Dar pentru cei care au nevoie să scadă nivelul colesterolului din sânge, saturați organismul cu vitamine, vindecați inima, smochinele sunt o necesitate. Ele pot combina ușor afacerile cu plăcerea. Pe lângă faptul că smochinele pot fi consumate uscate, pot fi folosite pentru a face delicioase gem de smochine.
Vezi rețete similare

» » Smochine uscate: cum se face?